Βιογραφικό Ιατρού

Νίκος Τσέτσος

Ο ιατρός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Αποφοίτησε από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ζακύνθου με Άριστα και εισήχθη στο Ιατρικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.) το 2006, από όπου αποφοίτησε το 2012 με βαθμό «Λίαν Καλώς». Κατόπιν ορκίστηκε Ανθυπολοχαγός του Στρατού Ξηράς και τοποθετήθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου εκπαιδεύτηκε στις κλινικές Παθολογίας, Χειρουργικής και Ωτορινολαρυγγολογίας (ΩΡΛ), ενώ επίσης αποφοίτησε από στρατιωτικά σχολεία όπως Σχολείο Διακομιδών και Σχολείο Ειδικών όπλων Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολούθως υπηρέτησε για 3 έτη ως Αξιωματικός Ιατρός σε μονάδες του Στρατού Ξηράς και συγκεκριμένα 2 έτη στην 88 Στρατιωτική Διοίκηση ”Λήμνος” (2013-2015) και 1 έτος ως Διοικητής του Λόχου Υγειονομικού του Νατοϊκού Στρατηγείου NRDC-GR (2015-2016).

Στα πλαίσια της Ειδίκευσής του στην ΩΡΛ τοποθετήθηκε στη Β΄ Χειρουργική Κλινική (2016-2017) και ακολούθως στην ΩΡΛ κλινική (2017-2018) του 424 ΓΣΝΕ. Τον Ιούλιο του 2018 παρακολούθησε και συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου York Hospital στην Υόρκη της Μεγάλης Βρετανίας (εξωτερικά ιατρεία, θάλαμοι ασθενών, χειρουργεία – Honorary Clinical Attachment). Ακολούθως μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία όπου έλαβε έμμισθη θέση ειδικευόμενου ΩΡΛ – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου στο Royal Free London NHS Foundation Trust στο Λονδίνο, όπου αποκόμισε  σημαντική κλινική και χειρουργική εμπειρία (2018-2019). Tέλος επέστρεψε στην Ελλάδα και ολοκλήρωσε την Ειδίκευσή του στην ΩΡΛ Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου “Γεώργιος Παπανικολάου”, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην Χειρουργική Ογκολογία Κεφαλής και Τραχήλου. Το Φεβρουάριο του 2022 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας Ωτορινολαρυγγολογίας, Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου.

Είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών διπλωμάτων από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Συγκεκριμένα, είναι κάτοχός μεταπτυχιακού τίτλου στην  Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία (βαθμός πτυχίου 9.61/10 «Άριστα»). Επιπλέον, απέκτησε και δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Ιατρική σχολή του Α.Π.Θ με τίτλο: «Παθήσεις Σιελογόνων Αδένων» (βαθμός πτυχίου 9.61/10 «Άριστα»). Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στη Β΄ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική της Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ στον τομέα της Ρινολογίας. Το 2018 μετεκπαιδεύτηκε στην Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός-Παραρρινίων κόλπων (FESS) στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρακτικό σεμινάριο σε πτωματικά παρασκευάσματα του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης (XX Endoscopic Sinus Surgery Course). Έχει διακριθεί για το σημαντικό του ερευνητικό έργο, που αριθμεί πάνω από 50 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Έχει επιλεγεί ως υπότροφος και έχει βραβευθεί από την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου.

Ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στην ειδικότητά του συμμετέχοντας ενεργά τόσο σε ελληνικά όσο και διεθνή συνέδρια με πλήθος παρουσιάσεων και επιστημονικών εργασιών, αλλά και σε πρακτικά σεμινάρια/μετεκπαιδεύσεις.

Είναι μόνιμος στρατιωτικός ιατρός στο Στρατό Ξηράς, διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και συνεργάζεται με τη Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.

Είναι παντρεμένος με την ιατρό Κατερίνα Τσεντεμεΐδου (ειδικευόμενη Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης) και έχει έναν γιο 2 ετών.