Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) στην “Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και στις Επιστήμες Υγείας”

Το 2015 κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων εισήχθη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ λαμβάνοντας εκπαίδευση στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία καθώς και σε εφαρμογές που προάγουν τη σύγχρονη ιατρική τεχνολογία αιχμής. Μετά από φοίτηση 2 ετών και την επιτυχή εκπόνηση της διπλωματικής του εργασίας αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα» 9,61/10. Η διπλωματική του εργασία με θέμα “Monoclonal antibodies for the treatment of chronic rhinosinusitis with nasal polyposis: a systematic review” δημοσιεύτηκε σε ένα από τα πιο έγκριτα διεθνή περιοδικά Ωτορινολαρυγγολογίας (ΩΡΛ), “Rhinology Journal”, λαμβάνοντας μεγάλη αποδοχή από την επιστημονική κοινότητα με πάνω 85 αναφορές (citations) μέχρι στιγμής.
Η ειδίκευση του στην Κλινική Ιατρική Έρευνα οδήγησε μέσα σε διάστημα 5 ετών σε ένα σημαντικό ερευνητικό έργο που αριθμεί πάνω από 40 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά που συμπεριλαμβάνονται στην βιβλιογραφική βάση PubMed.

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) στις “Παθήσεις Σιελογόνων Αδένων”

Από τον Οκτώβριο του 2021 παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ με τίτλο “Παθήσεις Σιελογόνων Αδένων”, που αποτελεί το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με αντικείμενο τους σιελογόνους αδένες στην Ευρώπη. Εκπαιδεύεται στη χειρουργική ανατομία, τη φυσιολογία – παθοφυσιολογία και την παθολογία των σιελογόνων αδένων τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, όπως επίσης και τη διαγνωστική προσέγγιση και τις θεραπευτικές δυνατότητες (χειρουργικές, ελάχιστα παρεμβατικές και φαρμακευτικές) που υπάρχουν έως σήμερα. Τον Ιανουάριο του 2022 έλαβε συμμετοχή σε σεμινάριο σιαλενδοσκόπησης σε νωπά παρασκευάσματα. Παράλληλα, στα πλαίσια του προγράμματος, εκπαιδεύεται σε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές όπως τις εγχύσεις φαρμάκων τοπικά εντός των σιελογόνων αδένων, καθώς και στις φαρμακευτικές επιλογές που αφορούν στην θεραπεία των φλεγμονωδών παθήσεων και τη χειρουργική των όγκων των σιελογόνων αδένων.

Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ

Από το Μάιο του 2020 εκπονεί τη Διδακτορική του Διατριβή στη Β΄ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική του Α.Π.Θ με επιβλέποντα τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Μάρκου, με ερευνητικό αντικείμενο τις διαταραχές της οσφρητικής λειτουργίας σε ασθενείς που υποβάλλονται σε Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός και Παραρρινίων κόλπων (FESS) για τη θεραπεία χρόνιας παραρρινοκολπίτιδας.